top of page

FAQ

Bekers.jpg

FAQ, support & feedback.

Bekijk hieronder de Veelgestelde Vragen, die opgedeeld zijn in diverse categorien.

 

Als je support wilt of feedback wilt geven, dan je dat ook opzoeken en aangeven. 

 • Wat is het doel?
  Het doel is om fit & aanwezig te worden voor de dag, met wat er voor jou speelt. We doen dat zonder coach, en ervaren hoe anderen dat doen om geïnspireerd te raken.
 • Waarom en hoe werkt het?
  We oefenen om te zijn met wat er is, zonder naar de oplossing te gaan. Door te blijven bij het ongemak, en dat te onderzoeken, dat ruimte te geven, en te delen met anderen, worden we fit, aanwezig en authentiek. We leren om bij ongemak NIET weg te gaan, maar te blijven en dit mee te nemen als deel van jezelf. We gaan bewust niet naar de oplossing, omdat de eerste stap is om ruimte te maken voor iets kwetsbaars, zonder dat daar gelijk adviezen overheen komen en dat het weg moet. We bouwen een veilige ruimte waar we waarderen dat er ongemak is. De opbrengst van dit regelmatig te oefenen, is dat je ook op kantoor of in je relatie NIET weg hoeft te gaan, of een onbewust masker hoeft op te zetten dat je leert ruimte te geven door NIET op anderen te reageren, maar eerst te ervaren wat het met jou doet Zo worden we meer onszelf en kunnen we gaan spreken over de olifanten in de kamer. Over die ongemakkelijkheden tussen jou en je collega waar je het nooit over hebt. Over die gevoelige onderwerpen met je relatie. Zo bouwen we een mooie wereld voor onszelf en anderen. Zo bouwen we een efficiente zakenwereld die over de kern spreekt.
 • Alleen voor gezonde mensen?
  Ja. Dit platform is voor mensen die aan zichzelf willen werken, en kunnen werken. Wij verzorgen geen coaching of zorg. Op dit platform heb je in feite voor jezelf te zorgen. Het is voor gezonde mensen die preventief willen inchecken, voor zakelijke mensen die hun emoties willen meenemen en voor mensen die al bij een coach lopen voor de overgang naar de echte wereld. Dit platform is dus niet voor mensen met een diagnose of een persoonlijkheids-stoornis.
 • Is er geen coach?
  Er is wel een begeleider, maar die verzorgt alleen een welkom, een meditatie en break-out rooms. Deze begeleider is vaak wel een coach of therapeut, maar dat is de rol bij check-inn niet. De begeleider doet trouwens gewoon zelf mee.
 • Waarom ongemak inbrengen?
  Als je fit en aanwezig wilt zijn voor je dag, dan heb je even stil te staan bij hoe het gaat. Als je gezond bent, is er in feite altijd wel iets wat in de weg staat. Dat is deel van een gezond leven. Er is altijd wel iets wat niet zo goed loopt, iets waar je tegenop ziet. Het is in feite gezond dat je daar contact mee kan maken, en dat kan dragen. We hebben als afspraak met elkaar de intentie om iets van ongemak in te brengen, als dat lukt. Want we kunnen overal wel vertellen hoe goed het gaat, maar vrij weinig wat er even niet loopt.
 • Wat is het doel van luisteren?
  Bij onze sessies luister je voor 80% naar jezelf als iemand anders spreekt. Dat is niet bedoeld om onbeleefd te zijn:-) Luister dus niet zozeer naar de woorden en het verhaal van de ander, maar juist naar wat er bij jou gebeurt. Vind je het een fijn verhaal? Merk je dat je heel erg meeleeft? Merk je dat je stijf wordt en weg wilt. Luister liefdevol naar jezelf, want dit gebeurt in je dagelijks leven ook. Een goed voorbeeld wat vaak voorkomt, is dat luisteraars het moeilijk vinden om de ander met zijn ongemak te laten zijn, en dat ze mensen al heel snel adviezen willen geven. Doe dat dus niet (zie: de afspraken), maar observeer dat jij ongemakkelijk wordt en de neiging hebt om... Na het einde van een sessie, zul je merken dat je minder snel op anderen reageert. Je laat het eerst binnenkomen wat de ander zegt, zodat je daarna bewuster antwoordt gaat geven. Probeer maar :-)
 • Welke afspraken zijn er?
  Afspraken: Geheimhouding; over wat er gezegd wordt door anderen in de sessies Niet voor de ander zorgen; dus ook niet helpen of complimenteren, en ook niet na de sessie Na het delen van een ander "Dank-je-wel" zeggen op je eigen manier Als je support of hulp nodig hebt, zorg je voor jezelf ad 4: Je mag ons ook benaderen als je hulp nodig hebt of vragen hebt, maar wij zorgen niet voor je. Wij kunnen bijvoorbeeld wel wat suggesties doen via ons coach netwerk.
 • Welke intenties zijn er?
  We spreken deze intenties af, hoewel ze niet altijd lukken: Onderzoeken welk ongemak er vandaag leeft in je Alleen over jezelf spreken (en niet wat een ander je aandoet) In de ik-vorm spreken Ga niet naar oplossingen. Dat is een manier om weg te gaan van het ongemak onderzoeken
 • Wat als iemand zich niet aan de afspraken houdt?
  Gelieve dit te melden aan ons.
 • Wat als iemand zich niet aan de intenties houdt?
  Als iemand zich niet aan de intenties houdt, dan laat dat iets zien over het proces waar diegene inzit. Het is namelijk niet makkelijk om je aan de intenties te houden. Je zal b.v. zien dat een deelnemer over zichzelf gaat spreken in de 'je-vorm', of een deelnemer weggaat bij het ongemak, door te focussen op wat de oplossing kan zijn, een deelnemer een verhaal over de wereld gaat houden ipv zichzelf, een deelnemer niet vertelt over hun ongemak, maar over fijne zaken Laat de deelnemers hiermee zijn. Het is hun proces. BELANGRIJK: Het luisteren naar anderen is bedoeld om bij jezelf te voelen hoe het is om te luisteren. Wat gebeurt er bij mijzelf? Zo kan het zijn dat als iemand zich niet aan de intenties houdt, je boos wordt, of verward, of het wil gaan fixen en diegene wilt gaan verbeteren. Onderzoek eens wat er gebeurt, want dit gebeurt ook in jouw dagelijks leven. De oefening van check-inn is om te voelen wat er in jezelf gebeurt, ook als het mistgaat. Juist als het misgaat :-))) Want dan doe je dat waarschijnlijk ook onbewust in je dagelijks leven:-)
 • Wat moet ik technisch weten?
  Een aantal zaken zijn handig: als je Zoom binnenkomt, kun je als je wilt, even hallo zeggen. Zet jezelf daarna op mute kijk of jezelf goed in beeld bent, met je ogen aan de bovenste helft van het scherm zorg dat je in een ruimte zit waar je vrijuit kan spreken
 • Kan ik een afbeelding, video of GIF aan mijn FAQ toevoegen?
  Ja. Volg deze 4 stappen om media toe te voegen: 1. Beheer FAQ's vanaf je dashboard of in de Editor. 2. Maak een nieuwe FAQ of bewerk een bestaande FAQ. 3. Klik vanuit het antwoordtekstvak op het video-, afbeeldings-, of GIF-pictogram. 4. Voeg media vanuit je bibliotheek toe en sla dit op.
 • Hoe kan ik de titel van mijn veelgestelde vragen wijzigen?
  Je kunt de titel bewerken via het tabblad 'Instellingen' in het FAQ-onderdeel in de Editor. Om de titel uit je mobiele app te verwijderen, ga je naar het tabblad 'Site en app' in je Wix owners-app en tik je op 'Aanpassen'.
 • Ik weet niet waarover ik moet spreken
  Dit komt vaak voor. Dit is normaal. Het is ongebruikelijk en spannend om te doen. Daardoor blokkeert iedereen wel eens om erbij te blijven en te voelen wat er nu echt speelt. Tips: Benoem dat dit gebeurt. Nu heb je je eerste ongemak te pakken. Onderzoek het: is het de nieuwe groep, was het de meditatie die niet fijn voor je was, is het je lichaam Voel voor je sessie, of bij binnenkomst of er iets de laatste 24 uur, waar je door geraakt bent Laat je het eerste stuk van de meditatie meenemen, zodat je relaxter wordt. Hierdoor kalmeert je systeem, gaat je blokkade soms weg, en durf je te voelen wat er speelt Maak het niet te groot. Bv. dat gesprek gisteren, de sleutel die je even kwijt was en de stress die dat gaf, de onbekende groep mensen vandaag. Het hoeft niet over je grootste levensthema's te gaan. Dat komt wel, als je het vaker doet
 • Ik hoor niet bij deze groep, iedereen kent elkaar
  Vervelend. En begrijpelijk. En... komt dit gevoel vaker voor? Dit is een ongemak waar je losjes mee kan werken. We verwelkomen dit. Vaak herkennen anderen dit ook. Je kan het dus inbrengen en onderzoeken. Wanneer voelde je dat? Wat gebeurde er toen? Wat gebeurde in je lichaam?
 • Ik ben bang dat ik heel raar doe
  Dat komt veel voor. En dat is moeilijk als je dat voelt. Probeer dat te zeggen. Voorbeelden van wat we vaak horen: ik weet niet waat ik het over moet hebben ik ben bang dat ik stom overkom mijn stem wordt opeens heel stil of anders ik heb geen structuur in mijn verhaal ik merk dat ik een mentaal verhaal aan het vertellen ben Dit zijn mooie tekens van je lichaam om je te beschermen. Volg ze om even wat rust te nemen. Wat het beste helpt is om ze even hardop te zeggen. En dan nog eens. En te voelen hoe dat is.
 • Ik heb wat hulp nodig
  Als je geraakt was in een sessie, en even wat support nodig hebt, dan kun je dat in onderstaand formulier aangeven. Een klein berichtje is voldoende, laat dan even je gegevens achter, dan bellen we je. We geven echter geen zorg, maar kunnen wel meedenken over een vervolg of support binnen ons netwerk. Een van de zaken waar bijvoorbeeld wel eens wat support over gevraagd wordt is: "Wow, er komt zoveel naar boven. Het voelt als teveel, en alsof het teveel losmaakt." Volg dan je gevoel en laat het ons weten. Wij kunnen je dan helpen richting een volgende stap.
 • Ik begrijp het niet, of weet niet of ik het goed gedaan heb
  Als je vragen hebt over hoe je sessie verlopen is, stel dan hier je vraag, of vraag om terug gebeld te worden. Zorg dat je de vertrouwelijkheid in acht neemt. Dank je!
 • Ik wil niks vertrouwelijks zeggen
  Als spreker hoef je vrij weinig vertrouwelijke informatie te geven. Je zal leren dat het niet gaat over namen of exacte gebeurtenissen die te traceren zijn. Soms is het wel handig. NIET: Probeer bijvoorbeeld iets als dit: "Gisteravond was ik op een etentje bij twee goede vrienden. Nu ik even hier rustig zit merk ik dat ik eigenlijk geen leuke avond gehad heb. Ik wilde iets persoonlijks vertellen maar dat kwam er niet van. Ik weet nog goed dat ik het twee keer wilde vertellen, maar toen afgebroken werd door iets onbenulligs als dat een glas omviel. Ik merkte dat ik dan de sfeer niet wil verpesten, en niet meer iets durf te zeggen. Ik baal ervan want het zijn goede vrienden. Maar ik merk ook wat boosheid, want ik wil dat zij dit zien bij mij en dat zij voor mij zorgen." Zoiets. Je hebt dus niet verteld over wie het gaat en over wat. Maar wel over dat je iets mistte met vrienden en dat je wat bang en boos was. WEL: Overigens kan het soms WEL handig zijn om iets exact uit te spreken. Want dan kom je in contact met je echte ongemak. Voorbeeld: "Een collega waar ik wel eens mee werk zei vorige week iets tegen mij wat ik naar vond. Hij zei dat ik "toch altijd mijn afspraken niet nakom" terwijl anderen dat hoorden" Het kan dan handig zijn dat zinnetje een paar keer te zeggen om contact te maken met wat ik daar blokkeer en moeilijk vind.
 • Ik heb feedback
  Laat hieronder je feedback graag achter. Dank je!
FAQ Anchor

Check Inn

Thanks for submitting!

bottom of page