Gelukkige jonge mensen

Wat is Inchecken

Wat levert het op?

Je wordt Emotioneel & Mentaal Fit :

  • Jezelf zijn in elke groep

  • Je kan ongemak (of frustratie) ook zuiver inbrengen

Hoe oefen je dat?

  • Ieder checkt 3-5 minuten in: je onderzoekt een ongemak in jezelf

  • Alleen over of vanuit jezelf spreken

  • Optioneel een response op elkaar

  • Met 2-4 toegewijde (on)bekende mensen

Onze A5-flyer

voorkant flyer.png
achterkant flyer.png
 

Wat levert het op?

​​Als je goed incheckt, kun je jezelf ervaren in het moment, met anderen erbij, en inclusief de zaken waar je je ongemakkelijk over voelt. Je oefent om je hele zelf, inclusief die ongemakken op een zuivere manier in te brengen. En omdat onze sessies steeds met andere en ook onbekende mensen zijn, is het net als oefenen in de echte wereld.

​​Emotioneel & Mentaal Fit

Joggen
 

Onze structuur

Opbouw Check-Inn.png

Hoe werkt het?

Wij, als mensen, willen sommige dingen van onszelf niet zien of voelen. Ze zijn onaangenaam, vervelend of pijnlijk. Het betekent echter ook dat we niet helemaal zijn wie we zijn, we verbergen (onbewust) voor met name onszelf (en ook anderen) wie we zijn. Als we leren weer te zijn wie we echt zijn, ga je durven jezelf te zijn in steeds meer contacten. Check-Inn is een soort van snelkookpan. Dat merkt vrijwel iedereen direct als ze voor de eerste keer gaan inchecken. We hebben een super-simpele formule, waar 17 psychologische vaardigheden in verweven zitten, maar die samenkomen in een simpel samenzijn en elkaar vertellen hoe het is, met slechts enkele kaders, waarbij je steeds wordt uitgenodigd om wat meer van jezelf te onderzoeken en in te brengen.

Meisje met uitgestrekte armen

Onze intentie: "bij mijzelf en over mijzelf"

Wij vragen alle mensen deel te nemen met bovenstaande intentie. Dit is namelijk de basis voor jouw emotionele en mentale fitness.

De basis voor emotionele en mentale gezondheid ligt bij onszelf. We onderzoeken 30 minuten lang hoe het met ons gaat, en wat er speelt. We oefenen om niet over een ander te spreken, maar steeds over wat er bij onszelf gebeurt. Puur bewustzijn oefenen, en wegblijven van oplossingen. En dit is moeilijk, zul je ervaren, want we gaan zo vaak weg bij onszelf. Hier kun je het oefenen, samen met mensen die hetzelfde doen. We oefenen dit dus ook tijdens het luisteren en tijdens het spreken.

Ook de Response gaat weer over jezelf. We spreken niet over de ander, gaan niet helpen, oplossen, adviezen geven, analyseren. We vertellen wat er met ons gebeurde toen we jou hoorde.

Als je de try-out boekt, ontvang je ons lesprogramma, met alle stappen. Als je daarna strippen of een abonnement boekt ontvang je ook meer video's, voorbeelden en praktische theorie. Je leert veel meer, maar de basis blijft toch echt: " Bij mijzelf en over mijzelf"

een oude stammen-traditie

​Het enige wat we doen is een al-oud concept van "inchecken" professioneel aanpakken. De eerste vormen van inchecken dateren uit de tijd dat we als leden van een stam bijeen kwamen. Er was ruimte voor de stem van iedereen (soms alleen nog de volwassen man, maar dat is een ander dingetje). Je werd gehoord. Een bekende hedendaagse vorm is vorm de 'talking stick'. In oude culturen gaf men die stok aan andere stam-leden door, en zolang je de stok vasthield, was je de enige die aan het woord was. Tegenwoordig zie je inchecken op 3 verschillende plekken: bij (groeps-)therapie, bij missie-gedreven-bedrijven en bij maatschappelijk of verzorgings-gerelateerde opleidingen. Wij willen het weer echt terug de maatschappij in brengen. Voor iedereen, en met iedereen. Voor jezelf en een vriend van je tot en met een groep onbekenden. Een manier om met jezelf te verbinden en jezelf te laten horen, terwijl je met anderen bent.

circle indians.jpg
Zittend bij kampvuur

Inchecken in 2021...

​Inchecken betekent oefenen om je hele zelf zuiver in te brengen. Dat betekent vaak ook ervaren wat je eigenlijk niet wilt ervaren, wat je wilt wegdrukken, wilt vermijden. En dat zuiver in de groep brengen. Bij Check-Inn bouwen we een space samen, waar we er ruimte voor maken. Vaak is dat voldoende, maar soms ook niet. Je kan het niet afdwingen. Als iemand van de groep al wat beter bij zichzelf kan zijn, heeft dat effect op de hele groep. Je kunt dus ook leunen op de andere deelnemers. Elke sessie is anders, en dat hoort erbij.

Het mooie van inchecken is dat er niets hoeft opgelost te worden, in tegenstelling tot het zakelijke leven waar alles om oplossingen gaat. Hier gaat het over bewustzijn. Hoe bewuster, hoe fitter. Door jezelf te ervaren met anderen erbij wordt je fit. Door jezelf ook nog eens hardop in te brengen (volwassen wel te verstaan), wordt je superfit!